“Άλλη Διάσταση”: Έλεγχοι Τραπεζικών Λογαριασμών από την ΑΑΔΕ

Στην εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης “Άλλη Διάσταση”, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, ο Ιάκωβος Γκούμας, αναφέρθηκε στη μεγάλη αλλαγή του τρόπου ελέγχου από την ΑΑΔΕ, μέσω των ελέγχων των Τραπεζικών Λογαριασμών.

Οι κινήσεις των Λογαριασμών, αποστέλλονται πλέον όλες από τις Τράπεζες στο κράτος, με στόχο να ελεγχθεί κατά πόσο είναι όλες δικαιολογημένες. Εάν για παράδειγμα, πέρα από τη μισθοδοσία κάποιου, υπάρχει και μία κατάθεση ενός άλλου ποσού, για την οποία δεν υπάρχει αιτιολόγηση, το ποσό αυτό θα θεωρηθεί είτε δάνειο είτε δωρεά, επομένως θα έχει φόρο που θα πρέπει να αποδωθεί.

Επισημάνθηκε ότι η φοροδιαφυγή δεν αποτελεί ένα σημερινό φαινόμενο, καθώς και οι τεχνικές ελέγχου όπως αυτή που εφαρμόζεται τώρα μέσω των τραπεζικών λογαριασμών. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης η εφαρμογή τους, που δίνει τη δυνατότητα να εντοπιστούν όσοι φοροδιαφεύγουν.

Το άνοιγμα των λογαριασμών του εξωτερικού, δίνει επίσης ένα ακόμη ισχυρό όπλο στην καταπολέμηση της Φοροδιαφυγής και της Διαφθοράς.

Τέλος, η εφαρμογή του Περιουσολογίου, θα αποτελέσει εργαλείο που με σαφήνεια θα βοηθήσει στο ξεκαθάρισμα της εικόνας της περιουσιακής κατάστασης.

 

Μπορείτε να παρακολυθήσετε το video της εκπομπής εδώ:

Η COMPUTAX ΣΤΗΝ TV