ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ – ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΒΡΑΧΥΧΡΟΝΙΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ – AIRBNB

Από τον Αλέξανδρο Γκούμα

Υπεύθυνος Εταιρικής Εικόνας

CompuTax Α.Ε.

Λογιστική υποστήριξη AirBnb

ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ COMPUTAX

Όπως είχα αναφέρει σε προηγούμενο κείμενο, η CompuTax θα δηλώσει παρούσα στα νέα δεδομένα σχετικά με το νέο τοπίο των βραχυχρόνιων μισθώσεων – AirBnb.

Αναμένοντας  λοιπόν μέχρι το τέλος Μαρτίου την διαδικτυακή πλατφόρμα από την ΑΑΔΕ όπως μας υποσχέθηκε, προετοιμαστήκαμε και είμαστε έτοιμοι για άλλη μία φορά στην ώρα μας.

Τα δεδομένα στον επιχειρηματικό στίβο εξελίσσονται ραγδαία και αυτές οι εξελίξεις  όπως είναι λογικό, γεννάνε στην αγορά νέες υπηρεσίες, νέες ιδέες και νέες ανάγκες.

Η βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων, γνωστότερη σαν AirBnb, είναι εξαιρετικά δημοφιλής, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται νεοσυσταθείσες εταιρείες, οι οποίες διαχειρίζονται τα ακίνητα των ιδιωτών και ενεργούν για λογαριασμό τους. Δηλαδή με απλά λόγια, επιχειρήσεις που αμείβονται με κάποιου είδους προμήθεια, προκειμένου να διενεργούν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων. Οι επιχειρήσεις αυτές όμως, πέρα από την εμπορική εκμετάλλευση των ακινήτων, χρειάζονται και σοβαρή λογιστική υποστήριξη , έγκαιρη ενημέρωση και κυρίως ασφάλεια.

Από την άλλη, υπάρχουν και οι ιδιώτες που θέλουν και μπορούν να κάνουν τη δουλειά της διαχείρισης και της διαφήμισης μόνοι τους. Και αυτοί όμως, χρειάζονται τη σοβαρή Φοροτεχνική υποστήριξη και τη συνεχή ενημέρωση, αφού οι τροποποιήσεις των νόμων είναι συχνές. Οι όροι, οι προϋποθέσεις, αλλά και οι προθεσμίες  των βραχυχρόνιων μισθώσεων – AirBnb, είναι ζητήματα που ο ιδιώτης οφείλει να τα έχει λυμένα, ώστε να νιώθει ασφαλής  ότι όλα θα γίνουν στην ώρα τους και σωστά.

Η βέλτιστη Φορολογική στρατηγική για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα ή βραχυχρόνιες μισθώσεις θέλει τρόπο, εικόνα και ενημέρωση από νωρίς.

Η εταιρεία μας όπως πάντα, βλέπει τα πράγματα από όλες τις οπτικές γωνίες.

Είτε λοιπόν είστε Νομικό Πρόσωπο, είτε είστε ιδιώτης που αποκτάτε εισοδήματα από βραχυχρόνιες Μισθώσεις, είμαστε εδώ για να σας υποστηρίξουμε με τις εξειδικευμένες υπηρεσίες μας και  με την 32 χρόνων εμπειρία μας.