Επιλογή Είδους Εταιρείας

Από τον Ιάκωβο Γκούμα

Δ/νοντα Σύμβουλο CompuTax Α.Ε.

Επιλογή μορφής εταιρείας

Μεγάλο θέμα που κατά καιρούς για διάφορους λόγους , το κάνουμε λίγο μεγαλύτερο από ό, τι πραγματικά είναι .

Ο επιχειρηματίας  με λίγη προσπάθεια και αρκετή απειρία αρέσκεται σε τίτλους και μορφές εταιρείας που θα τον προστατέψουν από τα εκατομμύρια ευρώ, που θα κερδίσει.

Ο δικηγόρος, συμβουλεύει για “μεγάλα” πράγματα, ΑΕ, ΕΠΕ, ΙΚΕ… διότι πολύ απλά σε αυτές τις μορφές υπάρχει νομική ύλη.

Ο λογιστής, συμφωνεί με τον δικηγόρο, διότι θα έχει καλύτερη αμοιβή σε αυτές τις Νομικές Οντότητες.

Αν συγκρίναμε τα ποσοστά Φορολογίας των Νομικών Οντοτήτων, με αυτά που ισχύουν σήμερα, δεν θα έπρεπε να υπάρχει άλλη μορφή εταιρείας, από την Ομόρρυθμη ή Ετερόρρυθμη.  Αυτό δεν ισχύει μόνο για το τώρα, αλλά δεν είναι μόνο έτσι …

Χαλαρώστε… Όλοι ξέρουμε ότι τα πιο σημαντικά πράγματα είναι τα πιο απλά πράγματα.

Η  πιο σημαντική  σκέψη, στην απόφαση του Επιχειρείν, είναι η επιλογή της Δραστηριότητας και το σχήμα των προσώπων που θα την αποτελούν.

Αυτό που πρέπει να απασχολεί τον μέλλοντα Επιχειρηματία, είναι αν η Δραστηριότητα που θα ασκήσει, έχει κοινό που να το ενδιαφέρει, πόσο ρίσκο θέλει να πάρει, με τι μέγεθος θα ξεκινήσει το όνειρό του, αν έχει κάνει προϋπολογισμό και η επαλήθευση της Ιδέας του.

Επίσης, αν το εγχείρημα θα  το κάνει μόνος του ή με παρέα και αν το κάνει με παρέα πόσο ξεκάθαρη είναι η οικονομική συμφωνία που έχουν κάνει και πόσο ξεκάθαροι είναι οι ρόλοι  των προσώπων …

Από αυτούς τους δύο παράγοντες  λοιπόν, εξαρτάται  κυρίως το είδος της Εταιρείας ή ακόμα και της Ατομικής Επιχείρησης , για την δραστηριοποίηση της Επιχείρησης .

Υπάρχουν ευτράπελα περιστατικά, όπου προκρίνεται  η Σύσταση Μονοπρόσωπης ΙΚΕ, σε Δραστηριότητα με 2 εργαζόμενους και ανάγκη χαλαρών διαδικασιών, για την αποφυγή των Ασφαλιστικών Εισφορών…

Δώστε λοιπόν βάρος στην Έρευνα του Ονείρου σας, την Αξιολόγηση των δεδομένων, την Ανάλυση των χαρακτηριστικών της δουλειάς, τον Προϋπολογισμό, τη σύνθεση των Προσώπων και τα άλλα θα τα βρείτε. Σκεφτείτε με Καθαρό Μυαλό και όλα θα γίνουν απλούστερα….

Ασχοληθείτε με την Επιτυχία του Ονείρου και όχι με τα χρήματα που θα φέρει η Επιτυχία!