Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…

Είμαστε παιδιά! Τι να λέμε τώρα;

Απ’ το Νοέμβριο έχουμε να τα πούμε, με την εκκίνηση του σύντομου (χαχαχαχαχαχαχα!) lockdown. Έκτοτε, ξεχαρβαλώσαμε τους μεντεσέδες στις πόρτες σχολείων, κομμωτηρίων και εμπορικών καταστημάτων, άνοιξε – κλείσε! Και μαζί τα νεύρα μας! Διότι, δε μπορεί να είναι τόσο γιούχου… Αποκλείεται! Το κάνουν για να μας σπάσουν τα νεύρα! Υπάρχει σχέδιο!

Κι αφού μας έβαλαν στο δοκιμαστικό σωλήνα για ένα τρίμηνο και πειραματίστηκαν με κάθε μορφής και είδους ανερμάτιστο και παράλογο φιρμάνι, φτάσαμε στο χθεσινό κρεσέντο του νέου, σκληρού, σύντομου (χαχαχαχαχαχαχα!) lockdown, που για αρχή αφορά στην Αττική, αλλά μην ξεθαρρεύετε κι οι υπόλοιποι…

Κι αυτό το σκληρό lockdown, αποφάσισε σου λέει, μόνος του, αφ’ εαυτού του, να μας το ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Πώς; Μα με Διάγγελμα! Που ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που κάποιος του σφύριξε, ότι στις κρίσιμες τις ώρες, οι μεγάλοι πολιτικοί άντρες απευθύνονται στο Έθνος και το πήρε αυτός σκοινί  – κορδόνι! Που τον χάνεις, που τον βρίσκεις, ή μπροστά σε μια κάμερα θα ‘ναι με φόντο την Παναγία τη βρεφοκρατούσα, ή σε βουνά κι ακρογιάλια, μ’ αεροπλάνα και βαπόρια και με τους φίλους τους παλιούς… Τόσα ταξίδια εν μέσω πανδημίας, ούτε ο Γκιούλιβερ!

Και τώρα που είπα ταξίδια, πέσατε μωρέ να τον φάτε τον άνθρωπο, που πήγε στην Ικαρία να επιθεωρήσει τους εμβολιασμούς! Διότι ποία η θέσις του αρχηγού, του ηγέτη, του σωστού, του ευσυνείδητου; Να στρώσει μια φλοκάτη στου Μαξίμου και να την αράξει σαν τσέλιγκας; Όχι, αγαπητοί μου! Ο ρόλος κι η ευθύνη του απαιτεί, να μαζέψει καμιά 40αριά νοματαίους, να ανοίξει το σχολείο σαββατιάτικα για να φωτογραφηθεί, να βρει και μια ωραία βεράντα ευάερη, με θέα στο πέλαγο, να τσιμπήσει κάτι πρόχειρο για τη λιγούρα και να του παίξουν κι οι τσαμπούνες ένα μπάλο αφεντάδικο… «Σώπαινε! Σώπαινε και χόρευε!», που ‘λεγε κι η Μανταλένα!

Χώρια που, ως γνωστόν, ο Πρόεδρος δεν είχε λάβει γνώση των λεπτομερειών! Γιατί, ναι μεν ευσυνείδητος, αλλά ταυτοχρόνως ανεύθυνος, ως μονάρχης. Τον κάτσανε στην καρέκλα, τον μπουκώσανε και τους ψαρομεζέδες, τι να ‘κανε κι αυτός; Άνθρωπος με αγωγή και τρόπους, να τους προσβάλει; Jamais!  Άσε που όπως είπε κι ο Μαυρουδής, ο Μάκης ντε, ο Βορίδης, πώς να την ελέγξεις τη λατρεία του κόσμου; Αφού σας λατρεύουν κύριε Μαυρογιαλούρε μου! Πίνουν νερό στ’ όνομά σας! Αγαπούσαν τον παππού σας, λάτρευαν τον πατέρα σας, αλλά αυτό πια μ’ εσάς δεν έχει προηγούμενο! Γλυκά το λέω…

Με τούτα και μ’ εκείνα, γύρισε ο παράξενος ταξιδιώτης, κατάκοπος και very very χολοσκασμένος απ’ τ’ άδικα τα σχόλια και τον πιάνει απ’ τα μούτρα ο Κικίλιας, έντρομος! Πρόεδρε, του λέει, άσκημα τα μαντάτα! Για κάποιον περίεργο λόγο, το πράμα ξέφυγε! Το κακό το μάτι, τι να πω; Και να πεις ότι δεν κάναμε όλα τα δέοντα; Και τα παράθυρα τ’ ανοίγαμε στα σχολεία κάθε τέταρτο να αερίζονται και οι 25 μαθητές που είναι μες στις τάξεις και τους δικούς μας εμβολιάσαμε πρώτους και καλύτερους και ο συνάδελφος Χρυσοχοΐδης δεν προλαβαίνει τις προσλήψεις αστυνομικών και η συνάδελφος Κεραμέως κατέθεσε την τροπολογία για τα κολέγια. Αλλά τίποτα! Γι’ αυτό κι εγώ, έστυψα το κεφάλι μου και νομίζω τη βρήκα τη λύση. Έσχατη, Πρόεδρε, αλλά νομίζω η μόνη που μας απομένει: θα πάμε σε lockdown! Ας το δοκιμάσουμε και ποτέ δεν ξέρεις… Τρέχω κιόλας να πω στους λοιμοξιολόγους να το εισηγηθούν, να τελειώνουμε!

Ανταριάστηκε ελαφρώς ο Πρόεδρος, με τα νέα είναι η αλήθεια. Μήπως τους κακοφανεί, βρε Βασίλη μου; ρώτησε ανήσυχος. Μπα… δε φαντάζομαι…, του λέει αυτός. Αλλά για καλό και για κακό, δεν κάνεις κι ένα διάγγελμα, από εκείνα τα πολύ ωραία, που τους λες κι εκείνα τα εμπνευσμένα; Έτσι για να είμαστε σίγουροι… Καλά το σκέφτηκες, Βασίλη μου!, απάντησε ο Πρόεδρος. Και μάλιστα για να τους έρθει πιο μαλακά, θα τους πω – άκου το αυτό, είναι καλό, τώρα μου ‘ρθε! – ότι είναι το τελευταίο δύσκολο μίλι! Έ; Πώς σου φαίνεται; Πωωωωω! Αναφώνησε ο Βασίλης! Πού το σκέφτηκες ρε αρχηγέ! Άσε που με το μίλι θα τους μπερδέψεις! Θα νομίζουν ότι το lockdown θα γίνει  στην Οκλαχόμα, ξέρω γω!

Ε, τα υπόλοιπα τα ξέρετε…

Από αύριο, λοιπόν ξανά lockdown, μέσα στο lockdown, του προηγούμενου lockdown, που μάλλον προηγείται του lockdown που έπεται…

Βαστάτε γερά αδέλφια! Το στοίχημα είναι ένα: Να μην τρελαθούμε!

Γι’ αυτό ψυχραιμία και μην ξεχνάτε:

Να ρωτάτε, να μαθαίνετε και να αμφισβητείτε…