Ε-Ε-έρχεται!!!

Ποιος έρχεται;;

Κόσμος και κοσμάκης!

Και πριν απ’ όλους, η ανάπτυξη! Σας παρακαλώ μη γελάτε διότι το θέμα είναι αφενός σοβαρό και αφετέρου πέρα για πέρα αληθινό. Πάψτε να είστε δύσπιστοι, δυσοίωνοι και μουρτζούφληδες και δείτε τα πράγματα θετικά, όπως τα βλέπει ο Πρωθυπουργός μας. Η ανάπτυξη έρχεται και δε σηκώνω κουβέντα ως προς αυτό! Μπορεί να βρήκε λίγη κίνηση, να έχασε την πτήση και να πάρει την επόμενη, να τη χτύπησε κομμάτι το pip – toe και να ψιλοκουτσαίνει, αλλά θα ‘ρθει. Το υποσχέθηκε άλλωστε στον Αλέξη κι αυτός με τη σειρά του σε εμάς. Κι ως γνωστόν, ο λόγος του Αλέξη είναι συμβόλαιο!

Έχουμε όμως κι άλλη άφιξη: το Φώτη! Βέεεβαια!

Φρέσκο πρόσωπο, άκαυτο που λένε, με περγαμηνές σταθερότητας, μακριά από πολιτικές κυβιστήσεις και με λαμπρές προοπτικές! Τον τοποθέτησε ο Αλέξης δίπλα στον Καμμένο. Θα μου πείτε χωράει τίποτα δίπλα στον Καμμένο; Κι όμως. Χωράει ο Κουβέλης. Ίσως γιατί είναι το αγόρι – λάστιχο. Ευέλικτος. Τιραμόλας. Και γουρλής! Μόλις ανέλαβε το πόστο του, γίναμε σώβρακα με τους γείτονες! Είναι που είναι χάλια τα νεύρα του Ερντογάν, άκουσε και τον Κουβέλη να μιλάει, έτσι αργά – αργά και βασανιστικά και απασφάλησε!  Πάντως μην ανησυχείτε. Με το δίδυμο Καμμένου – Κουβέλη στο Εθνικής Άμυνας νιώθεις μια σιγουριά. Στη χειρότερη, θα κάτσει ο ένας πάνω τους κι ο άλλος θα τους εξηγήσει α-ν-α-λ-υ-τ-ι-κ-ά την κατάσταση…

Σας έχω όμως για το τέλος το καλό!

Έρχεται, λέει ο Πρωθυπουργός η ώρα που δεν θα υπάρχουν πια υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Πώς;; Μα με τη δυνατότητα ένταξής τους στις 120 δόσεις!

Καλέ, θέλει και τα λέει, ή του ξεφεύγουνε; Του χει πει κανένας, τι σημαίνει η ένταξη μιας επιχείρησης στη ρύθμιση των οφειλών της σε ΕΩΣ 120 δόσεις; Θέλει να ‘ρθει μια βόλτα απ’ την CompuTax  να δει και να καταλάβει;

  • Ο συνάδελφος στη Μηχανογράφηση που έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα για τη Μελέτη που πρέπει να κατατεθεί με την αίτηση, είναι ήδη με ψυχοφάρμακα.
  • Η συνάδελφος που συλλέγει τα δεδομένα και τα περνάει στην ανωτέρω μελέτη, νοσηλεύεται τώρα που μιλάμε σε κλινική του εξωτερικού.
  • Ο υποφαινόμενος Ξυπόλητος άνθρωπος, που συλλέγω τα αναγκαία δεδομένα από το TAXIS, βρίσκω παρηγοριά στο ευθυμογράφημα και στο διαλογισμό.
  • Όσο για το αφεντικό… τραβάει τα λίγα του μαλλιά και μονολογεί: «θέλω να πάω στην Κύθνο, θέλω να πάω στην Κύθνο…»

Κι έρχεται ο άλλος και σου λέει ελαφρά τη καρδία ότι το ‘λυσε το πρόβλημα. Κοίτα, καλέ μου, να απλοποιήσεις τη διαδικασία, πες στους δικούς σου να μη μας βγάζουν κάθε μέρα κι από ένα καινούργιο «φιστίκι» κι έλα μετά να καμαρώσεις για τον Εξωδικαστικό και τη Ρύθμιση των οφειλών…

Άντε γιατί δεν είναι καθόλου καλά τα νεύρα μας…

Όσο για σας φίλοι μου,  θα τα ξαναπούμε σύντομα. Και μέχρι τότε:

Να ρωτάτε, να μαθαίνετε και να αμφισβητείτε!