ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΓΙΑ ΠΡΙΓΚΗΠΕΣ…

Μετά από χρόνια και καιρούς, είπε κι ο Διάδοχος του Βρετανικού θρόνου, (που άμα τονε δει να μου γράψει…), να πάρει την Καμίλα του και να κατηφορίσει προς Ελλάδα.

Τι το θελε, ο έρμος;

Με το που πάτησε το πόδι του έξω απ’ το αεροπλάνο, τον βρήκε η πρώτη συφορά: Ο Κουΐκ! Όχι μόνος του, παρέα με το χιούμορ του: «My name is Quick! Terrenes Quick! », του είπε με το που τον είδε και μετά τον αποτελείωσε: «Manchester’s United supporter…»

Χαχαχα, ο γαλαζοαίματος, κάτι του ψιθύρισε που δεν το πιάσαμε κι είπε να πάει παρακάτω γιατί ο ήλιος του ‘καιγε την καούκα…  Δε μπορεί σου λέει, τυχαίο θα ήτανε. Δεν άδειαζε άλλος για την υποδοχή και στείλανε αυτόν. Ήταν κι άβολη η ώρα, είχε και κίνηση, οι επόμενοι θα είναι πιο νορμάλ…

Αμ δε!

Διότι μετά, τον πήγαν στο Μαξίμου.

Κι αφού τα κουτσοείπανε και με τον Αλέξη, ο Αλέξης δηλαδή τα κουτσοείπε γιατί μην επανέλθουμε στο ζήτημα των Αγγλικών ντροπή είναι, του ‘κανε κι αυτός την πλακίτσα του: «Η πρέσβης σας, του λέει, τα μιλάει τα ελληνικά πιο καλά από μας!».

«Α! Ούτε τα ελληνικά δε μιλάει, τούτος…», σκέφτηκε ο Πρίγκηψ και βεβαιώθηκε ότι στην Ελλάδα για να σε κάνουνε Πρωθυπουργό είναι προϋπόθεση να ΜΗΝ τη μιλάς τη γλώσσα. Δεν εξηγείται αλλιώς: ο Γιωργάκης, ο Σημίτης και τώρα αυτός που το παραδέχεται κιόλας!

Κι αφού το ‘ζησε κι αυτό, έφτασε το δείλι και τον πήγανε στο Προεδρικό που του ‘χε βεγγέρα ο Πρόεδρος. Ήτανε κι η Γιάννα εκεί. Βέβαια… «Στο σπίτι μας τους είχαμε το απόγευμα, για τσάι! Φάγανε κέικ, σάντουιτς… Αμέ! Άσε που τους κάναμε και πλάτες πριν από χρόνια στο Λονδίνο! » Έτσι φώναζε στις κάμερες και καμάρωνε η Γιάννα που χει κολλητιλίκια με το Διάδοχο! Παρόλα αυτά, μόλις τον είδε υποκλίθηκε! Κυρία…!

Έτσι είσαι, σου λέει η Μπέτυ, τώρα θα δεις ποια είναι κολλητή με τον Κάρολο! Με το που τη συστήνουν, λοιπόν, με τον ανυποψίαστο και της λέει ένα νόστιμο, τον βουτάει από τον ώμο σε ένα στυλάκι «Καλέ πως τα λέτε έτσι; Θα κατουρηθώ!» Πάει και το Πρωτόκολλο, πάει και το παλιάμπελο!

Και για να κλείσει ωραία η μαγευτική αυτή βραδιά, τον πήγαν και μια βόλτα στην αίθουσα με τα βασιλικά πορτρέτα: «Να, εδώ τους έχουμε εμείς τους Άνακτες. Στα κάδρα. Όχι, σας το λέμε για να μην παίρνετε αέρα!»

Και αφού τσιμπήσαμε λίγο βασιλικό glamour, τα κεφάλια μέσα και γρήγορα! Εμείς τα ξαναλέμε σύντομα. Ως τότε:

Να ρωτάτε, να μαθαίνετε και να αμφισβητείτε!