Δελτίο Φορολογικών Φαινομένων

Εβδομάδα από 3 έως 7 Δεκεμβρίου 2018

ΧΩΡΙΣΤΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΖΥΓΩΝ και άλλα…

Εγκαινιάζουμε τη νέα στήλη του site της CompuTax, με τίτλο «Δελτίο Φορολογικών Φαινομένων», που θα αποτελεί μια εβδομαδιαία σύνοψη των πιο σημαντικών φορολογικών νέων των τελευταίων ημερών και θα δημοσιεύεται κάθε Πέμπτη.

Για την εβδομάδα από 3 έως 7 Δεκεμβρίου, λοιπόν, ξεχωρίζει η κατάθεση στη Βουλή προς ψήφιση, του Πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας για την μη περικοπή των συντάξεων, στο οποίο  περιλαμβάνεται και νέο «πακέτο» φορολογικών αλλαγών.

Η πιο σημαντική, αφορά στις χωριστές Φορολογικές Δηλώσεις των συζύγων. Έτσι, σύμφωνα με το Νομοσχέδιο, «Η φορολογική δήλωση δύναται να υποβάλλεται χωριστά, εφόσον ένας τουλάχιστον εκ των συζύγων το επιλέξει, με ανέκκλητη δήλωσή του για κάθε φορολογικό έτος μέχρι την 28η Φεβρουαρίου του έτους υποβολής της δήλωσης. Η επιλογή αυτή είναι δεσμευτική ως προς το φορολογικό έτος που αφορά και για τον άλλο σύζυγο.»

Όσο για τα υπόλοιπα μέτρα του Πολυνομοσχεδίου που αφορούν σε πρόστιμα και σε ελέγχους της ΑΑΔΕ, τα αφήνουμε επί του παρόντος ασχολίαστα, γιατί έρχεται και Σαββατοκύριακο…

Κοντά σας την επόμενη Πέμπτη, με το νέο Δελτίο Φορολογικών Φαινομένων της Εβδομάδας.